Gå til hovedindhold

Advisory Board

  • Læs op

Indhold

    Advisory Boards medlemmer skal bidrage med deres samlede viden, indsigt og erfaringer til kvalificering og udvikling af netværkets retning og resultater. Advisory Board sammensættes af personer med indsigt og/eller interesse i det nationale talentnetværks virke og formål.

    Advisory Boardet primære opgave er at inspirere, sparre og rådgive netværkets styregruppe og koordinator med visioner, emner og temaer.

    Advisory Board mødes som udgangspunkt 1 gang om året, men vil blive inviteret til at deltage i konferencer m.m. afholdt af netværket.

    Rektor

    Henrik Sveidahl

    Det Rytmiske Musikkonservatorium

    E-mail: hs@rmc.dk

    Henrik Sveidahl er født i 1962 og uddannet på musiker/læreruddannelsen på Rytmisk Musikkonservatorium. Han har desuden en bifagseksamen i musikvidenskab fra Københavns Universitet. Henrik Sveidahl har været ansat på Rytmisk Musikkonservatorium siden 1995, først som uddannelsesleder for musiker- og sanguddannelsen og senere som uddannelsesleder for musiklæreruddannelsen. I 1997 blev han prorektor og i 1999 udviklingsleder. Han har været rektor for konservatoriet siden 2005. Henrik Sveidahl har desuden en alsidig karriere bag sig som musiker.

    Talent U og Formidlingsansvarlig

    Lene Juul Langballe

    Den Jyske Opera

    Lene Juul Langballe er engageret i talentudvikling indenfor musik og sang på flere platforme:
    Som leder af formidlingsarbejdet på Den Jyske Opera har hun bl.a. udviklet det musikdramatiske talentprogram for unge, TalentU og som stifter af Sangkraft Aarhus har hun etableret en tværgående platform for sanglig talentudvikling i Aarhus.
    Lene har desuden været medlem af Sangens Hus Advisory Board og er nu medlem af bestyrelsen for Sangens Hus, repræsentantskabet for MGK Østjylland og aftagerpanelet for Arts, Aarhus Universitet.

    Forfatter / Leder af Forfatterskolen for unge og FKG i Midt- og Vestsjælland

    Anne-Marie Donslund

    Jeg har et romantisk syn på talentudvikling og tror, at alle mennesker har potentiale for at udvikle et eller flere kreative talenter, at de har frøene i sig og blot venter på at blive vandet, så de kan vokse og blomstre.
    På den baggrund grundlagde jeg i 2008 Forfatterskolen for unge sammen med Charlotte Weitze og biblioteket i Odsherred, fordi de tilbud, man på det tidspunkt havde til unge i ungdomsskolen, var knallertkørekort og babypleje. Så kunne man blive ”unge mødre” på bistand med en knallertfar – og det syntes vi helt ærligt var en sørgelig forventning til unge.
    Forfatterskolen kom godt i gang og voksede til at omfatte hele Midt- og Vestsjælland i 2012. I dag er der forfatterskole i syv kommuner for 12-18 årige, og siden 2017 har vi fået en overbygning – FGK – for talenter i 16-22 års alderen.
    Jeg debuterede selv som BU-forfatter i 2003, er cand.mag. I Idéhistorie og Æstetik & Kultur, har gået på forfatterskolen for børnelitteratur, opstartede forfatterlinjen på Vallekilde Højskole, var projektleder for forfatterakademiet for minoritetsunge - og er i dag desuden leder af Litteratur- og læsefestivalen for børn og unge i Odsherred.
    Engang vandt jeg 20 kr. i skrabespil, siden har jeg ikke vundet noget. Men i 2019 er det pludselig gået amok. Først fik jeg Poul Johansens kulturpris (som jeg ikke engang vidste fandtes), så fik jeg Blixenprisen - og til bogforum bliver det afsløret om jeg får Klods Hans prisen. Det er jeg alt sammen meget taknemmelig for.

    Administrator og kommende Teaterdirektør

    Per Kap Bech Jensen

    Odinteatret og Nordisk Teaterlaboratorium

    Per Kap Bech Jensen er administrator og nyudnævnt teaterdirektør for Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret fra 2021.
    Han har en Master i Dramaturgi fra Aarhus Universitet, hvor han også er medlem af Advisory Boardet for Humaniora. Per var tidligere leder for kunst- og kulturinstitutionen Swinging Europe og har arbejdet med europæiske projekter siden 2008. I perioden 2001 – 2010 har Per Kap Bech Jensen bl.a. været involveret i Spontant, et kunst- og kulturfirma, samt Caravan Next under EU støtteprogrammet Creative Europe som sluttede i 2019. Han sidder desuden i bestyrelsen for Dansk Talent Akademi og i bestyrelsen for Kulturdivisionen Holstebro.

    Billedkunstner/ koordinator

    Marie Louise Exner

    TværGK, Bgk og præBgk på Esbjerg Kulturskole

    Selvstændig billedkunstner/spiller flere instrumenter, medvirker i div forestillinger.
    Koordinator Bgk og præBgk (billedkunstnerisk grundkursus) Esbjerg Kulturskole
    Koordinator TværGK (tværkunstnerisk grundkursus)
    Esbjerg kulturskole
    Tidligere koordinator Kulturtalentklasserne Et tværkunstnerisk samarbejde mellem Kulturskole og Folkeskole

    Jeg har erfaring og kompetence med talentlaget indenfor billedkunst, inden optagelse på Kunstakademier, Design, Foto, Arkitekt og Animationsskoler.
    Siden september 2020 har jeg været koordinator for det nyoprettede tværkunstneriske grundkursus (støttet af kulturministeriet) Det tværkunstneriske (det at sammensætte kunstarterne) har altid optaget mig meget. Jeg tror der ligger nogle brugbare pointer for fremtidens kunstscener her.

    Afdelingsleder og underviser

    Kristian Studsgaard

    musical og dramalinierne på Talentskolen i Næstved

    Kristian Studsgaard er uddannet musicalperformer fra London Studio Centre, dansepædagog fra Den Danske Scenekunstskole samt har en Master in Theatre Education fra Berlins Kunstuniversitet.
    Kristian har medvirket som musicalperformer i over 50 profesionelle forestillinger og har instrueret og koreograferet over 30 store og små forestillinger med talentudvikling som hovedfokus.
    Han arbejder til daglig som afdelingsleder for Musical og Skuespil på Talentskolen i Næstved samt er kunstnerisk leder af Musikteater Næstved.

    Tidligere afdelingschef i TEAM Danmark

    Knud Skadborg

    Jeg blev født i 1969 er cand. scient. pol. og tidligere landholdsfægter. I Team Danmark har jeg i en årrække udviklet de underliggende talentstrukturer i dansk idræt. Jeg har siden 2005 bla. været med til at udvikle samarbejdet med kommunerne (Elitekommuner), udviklet modeller for idrætsskoler i Folkeskolen, udviklet samarbejdet med ungdomsuddannelserne om fleksible vilkår for atleter, udviklet forbundenes talentstrategier og været med til at udvikle Team Danmarks generelle modeller for talentarbejde i dansk idræt.

    Advisory Board-møder

    Tid: kl. 12.30 – 15.30 (efter styregruppemødet)

    Sted: Holbæk

    Adresse: meddeles senere

    Tema: meddeles senere

    Dagsorden: meddeles senere

    Tid: kl. 12.30 – 15.30 (efter styregruppemødet)

    Sted: Holbæk

    Adresse: meddeles senere

    Tema: meddeles senere

    Dagsorden: meddeles senere

    Tid: kl. 12.30 – 15.30 (efter styregruppemødet)

    Sted: Viborg

    Adresse: Kulturskolen Viborg
    Grønnegade 2, DK- 8800 Viborg

    Tema: meddeles senere

    Dagsorden: meddeles senere